Sari la conținut

Magiunul din prune Topoloveni, A (verde închis) pe scala Nutri-Score

În urma analizelor și testărilor specifice, magiunul din prune Topoloveni a fost încadrat în categoria Nutri-Score A, cu alte cuvinte în categoria produselor alimentare cu valoarea nutritivă cea mai ridicată.

Nutri-Score este un sistem internațional de etichetare a alimentelor care marchează valoarea nutrițională a acestora cu litere de la A la E și în culori de verde închis la portocaliu închis. Alimentele din categoria A au o valoare nutritivă foarte ridicată, iar consumul lor este recomandat mai des și în cantități mai mari. De partea cealaltă, produsele alimentare din categoria E au un conținut caloric mare și uneori mai puțini nutrienți necesari unei bune funcționări a organismului, motive pentru care este recomandat consumul lor cu moderație și în cantități mai mici. Nutri-Score este un demers menit să încurajeze alimentația sănătoasă și echilibrată.

Magiunul din prune Topoloveni, primul produs românesc cu Indicație Geografică Protejată, conține 100% prune și nu are în compoziție zahăr adăugat, E-uri, conservanți sau aditivi. În plus, magiunul este obținut în condiții speciale, în vase de tip bain-marie, prin fierbere la o temperatură controlată și joasă. În felul acesta, o mare parte din vitaminele, mineralele și fitonutrienții din prune se regăsesc și în produsul final.

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro