Sari la conținut

Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat în Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam și Brazilia

 

În cel de-al 28-lea an de la înființarea SONIMPEX TOPOLOVENI, începem promovarea Magiunului de Prune Topoloveni în Emiratele Arabe și Vietnam cu fonduri europene în valoare de 775.000 euro. Ca membri ai Patronatului Romconserv vom participa la târguri și expoziții în Japonia, America și Brazilia.

Continuăm astfel să prezentăm  în toată lumea tradiția gastronomică românească. Pe parcursul celor 28 de ani am reușit să fim un exemplu pozitiv pentru producătorii români onești și de anduranță față de nedreptățile cu care ne confruntăm. Suntem printre primele societăți cu capital 100% românesc căreia i s-a acordat Titlul de Furnizor al Casei Regale a României. La nivel național suntem premiați de bănci, mass-media, primăria Topoloveni, județul Argeș.

Ne mândrim cu faptul că la nivel european am deschis drumul la Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles, ca firmă 100 % românească, unde am primit 2 Stele Michelin – din maxim 3-la Monde Selection, tot din Bruxelles, unde am fost medaliați cu bronz și argint pentru Dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi, dulceață obținută conform unui brevet internațional de invenție. Faptul că în fabrica noastră nu folosim zahăr adăugat sau aditivi, în niciun produs, ne clasifică în topul celor mai bune unități de producție din industria alimentară. Am reușit astfel să avem ca scop suprem sănătatea consumatorilor.

Datorită acestor realizări pe plan național și internațional, MADR ne-a înregistrat la OSIM cu numărul 1 în Registrul Național al denumirilor de origine protejată, ca produs tradițional – Magiun prune Topoloveni – încă din 2009. Înregistrarea a fost prima etapă pentru recunoașterea la nivelul Uniunii Europene prin sistemul de calitate european al indicațiilor geografice, ca Indicaţie Geografică Protejată, din 7 aprilie 2011.

Timp de 5 ani am fost singurii producători români din industria alimentară cu o recunoaștere europeană în sistemul de calitate, între cei 1500 producători europeni.

Prin recunoașterea europeană am accesat fonduri europene pentru promovarea tradiționalului, unicului și autenticului Magiun de prune Topoloveni în Norvegia, Elveția, Rusia, America, Emiratele Arabe Unite, iar acum în Vietnam și din nou UAE.

Am fost plăcut surprinși de faptul că am fost protejați cu Indicaţia Geografică Protejată, în Canada și Japonia de Comisia Europeană. Recunoașterea eforturilor noastre pentru a obține protecție, atât pentru produs cât și pentru toponimul Topoloveni, au condus la realizarea unui film de 30 de secunde, video care a obținut 2.7 milioane vizualizări la nivelul Uniunii Europene.

Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat un cadou prețios oferit de Președinția României, Guvernul României, Senat sau Parlament. Aceste Instituții l-au recunoscut ca Brand al României.

Ar fi fost foarte bine să ni se asigure protecția la nivelul instituțiilor naționale acreditate în acest sens.

2 comentarii la „Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat în Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam și Brazilia”

  1. I feel this is among the such a lot significant info for me.
    And i am glad reading your article. But want to commentary on few basic issues,
    The web site style is wonderful, the articles is
    actually excellent : D. Just right task, cheers Maglietta Real Madrid Poco Prezzo KristyTut Fotbollströjor Online LewisMcFa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro