Sari la conținut

Magiunul din prune Topoloveni, protejat în Japonia

 

SONIMPEX TOPOLOVENI participă în perioada 8-11 mai 2019 la programul Comisiei Europene ”Enjoy! It`s from Europe” care anul acesta se desfășoară sub forma unei misiuni economice la nivel înalt, la Tokyo, Japonia.

 

Programul ”Enjoy! It`s from Europe” a fost demarat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală cu scopul de a promova în afara granițelor Uniunii Europene produse alimentare de cea mai înaltă calitate.

Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a spus în noiembrie 2018 când a fost lansat programul pentru anul 2019că ”Europa este locul unde își desfășoară activitatea producători de alimente și băuturi de top la nivel mondial.” Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului din prune Topoloveni, este unul dintre ele.

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului din prune Topoloveni, primul produs românesc care a opținut Indicație Geografică Protejată la nivelul UE, în anul 2009, a fost selectat din 110 aplicanți din23 de state membre să se alăture acestui program și, implicit, delegației economice ce a plecat la Tokyo.

Misiunea economică își dorește să introducă pe piața niponă produse alimentare provenind din UE. În cele trei zile ale misiunii vor avea loc întrevederi între oficiali europeni și niponi la care vor lua parte și proprietari de afaceri din zona agricolă și de producție alimentară din Uniunea Europeană. În ziua de 9 mai programul prevede și o festivitate de celebrare a Zilei Europei.

Sonimpex Topoloveni este singura companie din România desemnată să participe la această misiune UE-Japonia, în contextul în care în februarie 2019 magiunul din prune Topoloveni a obținut protecție în Japonia. Decizia a fost semnată chiar de premierul Japoniei, Shinzō Abe.

 

Sonimpex Topoloveni este producătorul Magiunului din prune Topoloveni și deținătorul mărcilor Topoloveni și Topoloveana pentru dulcețuri, magiunuri și zacuște. Produsele nu au zahăr adăugat, nici aditivi alimentari și sunt obținute din fructe și legume proaspete. Pentru dulcețuri există brevet de invenție pentru metoda de producție.

De-a lungul timpului Sonimpex Topoloveni s-a remarcat prin consecvența cu care și-a apărat principiile și crezul în alimente care să fie mai mult decât hrană, ci să fie suportul organismului pentru o viață sănătoasă. Această luptă a fost de cele mai multe ori inegală, pe o piață unde concurența neloială poate distruge afaceri care își propun să lupte corect.

Participarea la misiunea economică la nivel înalt de la Tokyo este pentru Sonimpex Topoloveni un alt pas făcut pentru promovarea gastronomiei românești într-o țară care are un respect deosebit pentru hrana sănătoasă. O primă urmare a acestui eveniment se dorește a fi deschiderea pieței pentru exportul magiunului din prune Topoloveni în Japonia.

 

Echipa Sonimpex Topoloveni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro