Sari la conținut

Uniunea Europeană protejează Magiunul din prune Topoloveni și în Singapore

Noi, Sonimpex Topoloveni am reuşit să transformăm o reţetă seculară în brand de ţară. Magiunul din prune Topoloveni, primul produs certificat pentru România cu Indicaţie Geografică Protejată de către Uniunea Europeană în aprilie 2011, a promovat pe toate meridianele globului calitatea gastronomiei tradiţionale româneşti.

Am reuşit cu mari eforturi să aşezăm acest Aliment Funcţional pe masa celor care apreciază sănătatea proprie şi a familiei. În toată activitatea noastră am dorit ca familia să se unească în jurul mesei şi să consume produsele noastre fără interdicţie de vârstă sau diverse maladii.

Magiunul din prune Topoloveni este permis consumului începând de la vârsta de şase luni, dar și persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform studiului clinic pe care l-am realizat la Institutul Naţional de Diabet şi Nutriţie NC Paulescu.

În România, deşi am fost singurii producători acreditaţi de către Uniunea Europeană cu o schemă de calitate timp de cinci ani în perioada 2011-2016, nu a existat protejarea conform cerinţelor legale, ceea ce a condus la o gravă concurenţă neloială care ne-a condus spre Justiţie.

La polul opus Uniunea Europeană ne-a asigurat protecţia în Canada, Japonia şi acum în Republica Singapore .

Ca urmare a acestor demersuri am reuşit să exportăm Magiunul din prune Topoloveni în Canada. Vom avea onoarea să facem parte din delegaţia condusă de Domnul Comisar European Phil Hogan în Tokyo, în perioada 8-11 mai  2019. În cadrul vizitei se va sărbători Ziua Uniunii Europene la cel mai înalt nivel. Cu Japonia a fost încheiat un Acord Comercial de liber schimb pentru Magiunul de Topoloveni.

Sonimpex Topoloveni a primit cu mare bucurie vestea că vom avea protecţie în Republica Singapore. Astfel, va exista un Acord Economic prin care se vor elimina taxele pentru noi ca producător ceea ce va conduce la obţinerea unor contracte de export avantajoase. Actuala politică a Uniunii Europene este de extindere a exportului în state din afara granițelor sale. Faptul că am fost incluşi între statele care vor beneficia de protecţie pentru produsele certificate cu scheme de calitate, reprezintă pentru noi recunoașterea de care ne bucurăm la acest înalt nivel.

Este rezultatul muncii noastre susţinute, al sacrificiilor pe care le-am făcut pentru a promova România pe toate continentele.

Magiunul din prune Topoloveni a devenit cunoscut de la ”vlădică la opincă” în ţară unde suntem Furnizori ai Casei Regale a României, cea mai înaltă şi onorantă recunoaştere a calităţii pentru noi.

În afara graniţelor am primit două stele de aur Michelin la Institutul Internaţional de Gust şi Calitate de la Bruxelles, din maximum trei. Dulceţurile noastre Topoloveana  au fost medaliate cu diplome de argint şi bronz la Monde Selection- Bruxelles.

Scopul nostru ca societate care activează în industria alimentară este să obţinem doar Alimente Funcţionale şi să menţinem în făbricuţa noastră din Topoloveni calitatea la cel mai înalt nivel şi să fim recunoscuţi ca popor care este bine definit în globalizarea actuală.

Am reuşit astfel să procesăm alte trei magiunuri – din struguri, mere, dovleac – şi l-am înregistrat pe cel din caise, dulceţuri fără zahăr adăugat sau aditivi de orice fel pe baza unei reţete brevetate, zacuşte cu gustul ca acasă, dar mai sănătoase datorită tehnicii de procesare, bulion din roşii adunate de pe ogorul românesc.

Suntem o echipă puternică fapt ce se vede prin rezultatele noastre de excepţie.

Echipa Sonimpex Topoloveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

Evenimente noi

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro