Sari la conținut

Magiunul din prune Topoloveni merge în Japonia

topoloveni

Sonimpex Topoloveni a urmărit întotdeauna să promoveze în afara graniţelor țării tradiţia gastronomică şi a portului național ca parte a culturii noastre. Aşa am înţeles noi să ne punem amprenta pentru generaţiile care ne vor urma şi să evidenţiem calitatea poporului român. Globalizarea, ca tendinţă a vremurilor pe care le trăim, determină anularea specificităţii popoarelor. Prin toate acţiunile noastre am promovat în Europa, în Orientul Mijlociu, în Rusia, în Statele Unite ale Americii, în Elveţia, în Norvegia deliciosul Magiun din prune Topoloveni a cărui reţetă de peste un secol o respectăm cu toată stricteţea.

Indicaţia Geografică Topoloveni – Magiun din prune obţinută în anul 2011 a fost singura certificare românească timp de cinci ani până în anul 2016. Am fost singurul produs alimentar tradiţional românesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca unic, autentic.

La nivel naţional, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a refuzat înregistrarea, deşi între anii 2009 şi 2011 fusesem în Registrul Naţional al Mărcilor, deținut de OSIM. Am fost obligaţi să îi acţionăm în judecată din 24 septembrie. 2012, dată de la care s-a constituit depozitul M 2012 06101. Timp de trei ani ne-am judecat, perioadă în care au acceptat înregistrarea pentru concurentul nostru neloial. Această înregistrare este cauza pentru care ne judecăm de ani buni.

În 2018, în toamnă, am fost vizitaţi de comisari europeni care au verificat modul în care autorităţile statului român au asigurat protecţia schemelor de calitate. Concluzia firească a fost că NU s-a  asigurat protecţia legală. Comisarii fuseseră cazaţi la unul dintre hotelurile concurentului nostru. Este foarte trist modul în care am fost trataţi la noi înţară şi este un exemplu negativ pentru alţi producători care ar dori să acceseze scheme de calitate.

Am fost sprijiniţi de CEC -Bank  cu o finanţare rezonabilă în toamna anului trecut. Datorită acestei finanţări am încheiat un parteneriat de promovare reciprocă.

Datorită faptului că respectăm istoria şi pe străbunii noştri am făcut o delimitare clară între procese şi dezvoltarea societăţii cu produse care să devină Alimente Funcţionale – fără zahăr adăugat sau aditivi de orice tip – obţinute din ingrediente româneşti. Astfel am creat dulceaţa fără zahăr adăugat prin înlocuirea siropului din zahăr cu suc din fructe – am folosit ca exemplu sucul din măr – zacuşte şi bulion procesate în condiţii mai sănătoase decât în propria gospodărie.

Această determinare  a noastră pentru protecţia consumatorului, a condus la obţinerea titlului de Furnizor al Casei Regale a României, Stele Michelin, medalii de bronz şi argint la Bruxelles la Institute Internaţionale de Gust şi Calitate.

Evoluţia societăţii noastre a fost deosebită din punct de vedere a recunoaşterii calităţii, a promovării pe care am realizat-o în mod deosebit la nivelul autorităţilor externe. Suntem primul produs alimentar românesc  pe care l-a înregistrat Uniunea Europeană în Canada la Oficiul de proprietate intelectuală din 21 septembrie 2017. Această înregistrare europeană a condus la un Tratat de Liber Schimb care ne-a ajutat să dezvoltăm exportul în această zonă , de la mijlocul anului trecut.

În 2019, la începutul lunii februarie, am avut cea mai mare surpriză plăcută. Între Uniunea Europeană şi Japonia a fost semnat un Acord Comercial similar celui cu Canada pentru Magiun din prune Topoloveni, printre celelalte produse alimentare româneşti. Acest Acord Comercial  presupune taxe libere pentru comerţ. Japonia este foarte importantă pentru noi ca piaţă de desfacere deoarece acolo sunt apreciate la justa valoare produsele cu înaltă calitate de orice natură. În martie 2019, ca un mărţişor, am primit invitaţie de la  Uniunea Europeană  pentru a ne înscrie la o misiune la cel mai înalt nivel european în perioada 8 -11 mai 2019, misiune coordonată de domnul comisar Phil Hogan. Societatea noastră a fost selectată între 110 de persoane înscrise din 23 de state, într-un grup restrâns. În cadrul misiunii se va face promovarea deliciosului nostru Magiun din prune Topoloveni la cel mai înalt nivel european. În acelaşi timp la Tokyo se va sărbători Ziua Europei împreună cu cei mai înalţi demnitari japonezi în prezenţa domnului comisar Phil Hogan.

Am avut onoarea de a fi pe aceeaşi scenă ca premianţi, cu producători japonezi, la Monde Selection -Bruxelles, la Stockholm în anul 2013.

Considerăm că este o reală recunoaştere a calităţii acestui secular produs şi a muncii depuse de colectivul Sonimpex Topoloveni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro