Sari la conținut

22 februarie 2019, București

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe 24 februarie 2019 se împlinesc 26 de ani de la înfiinţarea societăţii care iniţial a purtat numele SONIMPEX SERV COM, iar din noiembrie 2012 se numește SONIMPEX TOPOLOVENI.  Decizia schimbării numelui a fost luată pentru a ridica notorietatea toponimului Topoloveni şi, în acelaşi timp, pentru a ne asocia produsului pe care l-am făcut cunoscut în întreaga lume, Magiunul din prune Topoloveni cu o reţetă de peste un secol.

Cu această ocazie, îi invităm pe consumatorii noștri fideli în magazinele proprii din Bucureşti (strada C.A.Rosetti nr. 26 și bulevardul Carol nr. 57) unde vor beneficia de un preț special la baxul de magiun din prune și la cel din struguri. Oferta este valabilă luni, 25 februarie, pentru achizițiile făcute din magazinele noastre fizice și din cel online. Mai multe informaţii găsiți pe site-ul nostru www.magiun-sonimpex.ro şi reţelele noastre de socializare https://www.facebook.com/magiunPruneTopoloveni/.

Anul 2018 a reprezentat un succes pentru noi, SONIMPEX TOPOLOVENI. 

Cifra de afaceri a societăţii noastre a crescut în ultimul an, creştere datorată atât refinanţării societăţii cu sprijinul CEC Bank, cît şi creşterii exportului prin deschiderea pieţei canadiene. 

Uniunea Europeană, prin instituțiile sale de profil, ne-a făcut surpriza plăcută de a ne înregistra în Canada cu Indicaţia Geografică Protejată—Magiun din prune Topoloveni—ceea ce a permis promovarea intensă şi obţinerea contractului la export în această ţară.

 În aceeaşi direcţie, tot Uniunea Europeană a semnat un Acord de Parteneriat cu Premierul Japoniei în cursul lunii februarie 2019 pentru produse certificate din România, printre care şi Magiunul din prune Topoloveni. Aceste noi zone geografice reprezintă un potenţial foarte mare de export pentru societatea noastră. Sunt state în care există respectul consumatorului pentru produsele cu înaltă calitate reflectată în preţul plătit. 

La nivel naţional am încercat să ne facem dreptate în continuare şi am reuşit înregistrarea la OSIM a toponimului Topoloveni. Sperăm ca pe parcursul acestui an să reuşim să aducem dovezile certe care să demonstreze că am fost supuşi unui atac concertat de concurenţă neloială. Dezvoltarea societăţii noastre a fost grav afectată material şi moral  de concurenţa neloială începută din anii 2012, la un an după ce reuşisem să înregistrăm Indicaţia Geografică Protejată a toponimului Topoloveni şi a produsului Magiun din prune. Încălcarea dreptului de proprietate intelectuală dobîndit s-a făcut atât cu toponimul protejat, cât şi cu magiunuri falsificate care nu respectă nici Standardul Român 13559/iunie 2013 din anii 2013, nici Ordinul  semnat de Ministerul Agriculturii, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului şi Ministerul Sănătăţii în 12 iunie 2014. 

Această înregistrare la OSIM  a fost posibilă datorită notorietăţii naţionale şi internaţionale pe care am adus-o  localităţii. Ca urmare vom folosi numele TOPOLOVENI pe toate etichetele alimentelor noastre funcţionale, respectiv dulceţurile, zacuştele şi bulionul din roşii. Poate în acest fel consumatorii vor reuşi să distingă mai uşor produsele noastre alimentare de produsele concurentului neloial.

Sperăm ca pe parcursul acestui an să demarăm primul contract în Japonia. Am avut o frumoasă experienţă cu personalul Ambasadei Japoniei prezidat de soţia Excelenței Sale, Domnul  Ambasador Hitoshi Noda, care a participat la un eveniment – Ziua Porţilor Deschise la mica noastră fabrică. Ambii au declarat că magiunul produs de noi are Gust Rotund.
Bibiana Stanciulov

Director Sonimpex Topoloveni