Sari la conținut

Magiunul din prune Topoloveni continuă să reprezinte România în UE

topoloveni

Magiunul din prune Topoloveni reprezintă țara noastră în aceste momente când România preia Președinția Rotativă a Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019, ca brand notoriu.

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului din prune Topoloveni continuă astfel cu mândrie drumul deschis pentru promovarea autenticității, unicității și tradiției. Rețeta din anul 1914 a magiunului produs în Topoloveni a fost păstrată și, cu eforturi financiare susținute, promovată pe mapamond.

Prima recunoaștere a acestor eforturi, a reprezentat-o obținerea Calității de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, distincție oferită chiar de Majestatea Sa Regală, Regele Mihai I al României. A fost prima distincție care ne-a încurajat să  continuăm și am testat calitatea la ITQI, la Bruxelles unde am primit chiar două Steluțe de aur Michelin din maximun trei.

Am crezut că se poate mai mult! Imediat după anul 2007, anul aderării la Uniunea Europeană, am început demersurile pentru obținerea unei înregistrări la nivel european. A fost foarte dificil deoarece eram primii producători din România care își încercau forța cu giganții din Uniunea Europeană, din industria alimentară. Eram frustrați de faptul că francezii ne luaseră dreptul de a scrie ȘAMPANIE pe minunata licoare bahică.  Am avut credința că ”buturuga mică ”- noi Sonimpex- va doborî buturuga europeană. Au fost ani în care investițiile aproape ne sufocau, ani în care sintagma ”timp liber ” – pentru familia Stanciulov – a fost anulată.  Am fost ultimii acceptați pe lista produselor tradiționale din România și am ”activat” principiul ”cei din urmă vor fi cei dintâi”! A funcționat!

Magiunul din prune Topoloveni a fost recunoscut ca produs cu Indicație Geografică Protejată, în data de 8 aprilie 2011. Vom ține minte acea zi când spre sfârșitul programului de lucru, Consilierul European pentru agricultură, Dacian Cioloș, a scris pe pagina dânsului că este încântat că a semnat pentru primul produs românesc cu Indicație Geografică Protejată.  Timp de 5 ani, a fost singurul produs românesc alimentar ce a beneficiat de această înaltă distincție în cadrul Uniunii Europene. Evident că am trăit experiența ”pionieratului ” și am trăit experiențe la poli opuși, de la notorietatea pe care ne-am creat-o la furtul de imagine din țară.

Calitățile nutritive și organoleptice ale Magiunului din prune Topoloveni au fost recompensate și cu o medalie în cadrul competiției ”Great Taste Awards” din Marea Britanie, în 2015.

În acel  an am accesat fonduri europene de promovare în valoare de 1, 5 milioane euro, fonduri care ne-au permis să promovăm pe toate continentele minunatul nostru produs strămoșesc – Magiunul din prune. L-am ”învățat să vorbească” limba norvegienilor, limbile elvețiene, limba rusă , araba, limba americanilor. Nu a fost ușor dar fiecare nou pas ne-a satisfăcut  mândria că ducem mesajul pozitiv al poporului român în lume. La toate expozițiile  am îmbrăcat portul drag nouă, al țărăncilor mândre de ceea ce știu să coase, iar borcanele au fost frumos împodobite cu tricolorul.

Anul 2019 a debutat cu borcanul cu Magiun din prune Topoloveni în coșul cu cadouri oferit din partea României pentru preluarea Președenției Rotative a Uniunii Europene, autorităților semnificative. Este rezultatul a 17 ani de mari eforturi financiare, sacrificii în plan familial și social pentru promovarea României prin ce are mai gustos .

În fiecare an ne-am spus că am atins ultima culme în ce ne-am propus și de fiecare dată ne surprindem pe noi că se poate mai mult. Am hotărât de câțiva ani, să aducem Magiunului din prune noi frați și am creat procesat din struguri – ca în Oltenia – din dovleac și din mere. Am reușit să procesăm dulcețuri fără zahăr adăugat și aditivi, din fructe, legume, petale din flori. Magiunurile sunt înregistrate la OSIM și la vremea lor vor fi înregistrate în UE. Am provocat astfel generațiile care vor urma , să continue tradiția. Aceste realizări sunt rezultatul muncii în echipă , echipă care a crezut în Bibiana Stanciulov, managerul Sonimpex Topoloveni, și care au însoțit-o în toate demersurile. Ne-am propus să  nu ne dezamăgim niciodată echipa sau consumatorii.

”Sunt convinsă că oamenii onești din Topoloveni m-au înfiat deja deoarece doar o fiică poate să aducă atât de multă notorietate ”familiei ” din care face parte. Sunt olteancă, fără nicio legătură cu localitatea Topoloveni, până în anul 2001 când am luat de la lichidator judiciar ”magiunăria””, spune Bibiana Stanciulov.

Magiunul din prune Topoloveni este un produs alimentar funcțional, MONOINGREDIENT –singurul său ingredient fiind prunele proaspete, fără zahăr adăugat, fără aditivi alimentari, dulce acrișor așa cum este viața noastră de zi cu zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro