Sari la conținut

Magiunul de prune Topoloveni promovează tradiția gastronomică românească la expoziția internațională Gulfood Dubai

Magiunul de prune Topoloveni continuă misiunea de promovare a României și a tradiției gastronomice românești în Orientul Mijlociu, acolo unde își poartă cu mândrie steagul țării legat la guler. Sonimpex Topoloveni a ajuns din nou la expoziția internațională Gulfood în Dubai, cu unicul, tradiționalul și autenticul Magiun de prune Topoloveni, primul produs românesc recunoscut de Uniunea Europeană prin certificarea Indicație Geografică Protejată.

Ne-am bucurat de sprijinul Consulatului României în Dubai prin prezența doamnei Consul General Nicoleta Teodorovici și a domnului Titus Țintean—Secretar Economic la Consulatul României în Dubai care ne-au vizitat standul. Suntem mândri că putem promova cei peste 100 de ani de tradiție gastronomică românească reprezentați de minunatul Magiun de prune Topoloveni, produs care se bucură și de recunoașterea calității oferită de Institutul Internațional pentru Gust și Calitate din Bruxelles și a Institutului Great Taste din Marea Britanie.

Am fost vizitați și de dl Cristian Tănase, secretar general al Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc APAR, care se află la târg cu standul României la care sunt prezenți mai mulți producători din țara noastră.

Expoziția Internațională Gulfood se desfășoară la Dubai în perioada 26 februarie—2 martie și reunește cei mai buni producători de alimente la nivel mondial și cei mai buni furnizori de servicii ospitaliere.
‘Continuăm eforturile de promovare a Magiunului din prune Topoloveni la cele mai importante evenimente din lume dedicate industriei alimentare. Drumul Magiunului, care pornește de la Topoloveni, conectează cultura și tradițiile românești la cele mai noi tendințe din domeniul culinar, păstrând-și originalitatea, autenticitatea și istoria. Ni s-a demonstrat că gustul bun și natural pe care ni l-au lăsat moștenire strămoșii noștri poate apropia culturi din cele mai variate și poate stabili relații și parteneriate de durată’ a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Participarea la Gulfood Dubai face parte din evenimentele incluse în programului de promovare pe fonduri europene ‘I love European Fine Foods’, care a fost accesat de Sonimpex Topoloveni pentru Magiunul din prune Topoloveni — primul produs românesc recunoscut la nivelul UE pentru tradiționalitate, unicitate și autenticitate, prin acordarea Indicației Geografice Protejate. ‘I love European Fine Food’ este al doilea program de promovare pe bani europeni accesat de producătorul român Sonimpex Topoloveni, după ‘Eureka: Descoperiți comorile Europei’ care s-a derulat în perioada 2013-2016 pe piețele din Norvegia, Elveția și Rusia. Acest al doilea program se desfășoară în perioada 2014-2017 și promovează autenticul Magiun din prune Topoloveni pe piețele din America de Nord și Orientul Mijlociu. Ambele programe sunt implementate de societatea Economotechniki Greece.

Sonimpex Topoloveni, cu Magiunurile Topoloveni de prune, măr, struguri sau dovleac și toată gama Topoloveana de zacuște, bulion de roșii și dulcețuri are onoarea să fie Furnizor al Casei Regale a României. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat ‘Superior Taste Award’ de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calității nutriționale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că ‘Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectând indicațiile medicului curant’. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

Dulceața Topoloveana este premiată pentru gust și calitate atât de către International Taste and Quality Institute — cu stele de aur, cât și de Monde Selection— cu medalii de argint și bronz. Toată gama de produse reprezintă alimente funcționale, fiind 100% naturale, fără zahăr adăugat.

Mai multe informații despre Magiunul de prune Topoloveni și produsele Topoloveana găsiți pe http://www.magiun-sonimpex.ro și pe pagina oficială de Facebook ‘Magiun de prune Topoloveni’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro