Sari la conținut

Magiunul de prune Topoloveni a încheiat cu succes primul program de promovare pe fonduri europene

Consumatorii din Elveția, Norvegia și Rusia au descoperit comoara gastronomiei românești- Magiunul de prune Topoloveni- prin programul de promovare pe fonduri europene “Eureka- descoperiți comorile Europei”, care s-a încheiat săptămâna aceasta printr-un workshop culinar în Zurich. Bucătarii chefi ai Yamas Bistro din Zurich au gătit coaste de miel în sos de Magiun de prune Topoloveni și tarte răcoroase și savuroase umplute cu magiun și decorate cu Physalis.

 

Timp de 3 ani, în perioada 2013-2016, Magiunul de prune Topoloveni  a fost prezent la o serie de acțiuni pe cele trei piețe menționate, acțiuni la care au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, renumiți bucătari chefi, reprezentanți ai unor lanțuri de distribuție, reprezentanți ai unor lanțuri hoteliere, dar și un public numeros, care a degustat cu plăcere alimentul funcțional tradițional românesc. Programul de promovare a inclus participarea la târguri de profil, degustări la Academia Culinară din Oslo, în magazine gourmet sau în restaurante de top.

Programul de promovare aprobat de Comisia Europeană în 2013 a avut o valoare totală de circa 4,2 milioane de euro, din care partea aferentă României a fost de 981.613 euro. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs care a putut beneficia de fonduri europene pentru promovare pe piețele extracomunitare deoarece la data aprobării acestui program era singurul produs românesc recunoscut de UE pentru unicitate, tradiționalitate și autenticitate prin conferirea certificatului de Indicație Geografică Protejată. Această recunoaștere a calității a permis producătorului român Sonimpex Topoloveni să acceseze în anul 2014 al doilea program de promovare pe fonduri europene dedicat piețelor din Orientul Mijlociu și America de Nord. Cele două programe sunt implementate de societatea Economotechnichi Greece.

eureka 1

“Cultura gastronomică românească a făcut înconjurul Europei, prin Magiunul de prune Topoloveni. Am fost, din nou, deschizători de drum, un exemplu care trebuie urmat. Ne aparține primul produs certificat de către UE și primul program acceptat de către UE pentru promovare. Am purtat cu noi, prin Magiunul de prune Topoloveni, întreaga cultură și tradiție românească, am reușit să arborăm steagul României la cele mai mari evenimente din lume dedicate gastronomiei de calitate și am purtat cu mândrie ia românească peste tot în lume. Ne bucurăm că am putut demonstra consumatorilor străini că românii sunt un popor cu tradiție și cultură care respectă și promovează valorile transmise de străbuni”, a declarată dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Magiun de prune Topoloveni

Sonimpex Topoloveni, cu Magiunul de prune Topoloveni și toată gama Topoloveana de zacuşti, bulion de roșii și dulcețuri are onoarea să fie Furnizor al Casei Regale a României. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat “Superior Taste Award” de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calității nutriționale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectând indicațiile medicului curant”.  Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

Dulceața Topoloveana este premiată pentru gust și calitate atât de către International Taste and Quality Institute- cu stele de aur, cât și de Monde Selection-  cu medalii de argint și bronz. Toată gama de produse reprezintă alimente funcționale, fiind 100% naturale, fără zahăr adăugat.

 

Mai multe informații despre magiunul de prune Topoloveni și produsele Topoloveana găsiți pe http://www.magiun-sonimpex.ro și pe pagina oficială de Facebook “Magiun de prune Topoloveni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro