Sari la conținut

Indicaţie Geografica Protejata

Sonimpex Topoloveni a fost singurul producător român invitat de Comisia Europeană la evenimentul dedicat produselor cu Indicaţie Geografică, organizat la Pavilionul Uniunii Europene de la Centrul Expoziţional din Milano, Italia. Sonimpex Topoloveni a participat ca producător al Magiunului de prune Topoloveni, singurul produs din România care a primit recunoaşterea autenticităţii, tradiţionalităţii şi calităţii  la nivel European prin certificarea Indicaţie Geografică Protejată acordată în  anul 2011.

Milano_2

Invitaţii Comisiei Europene au declarat că acordarea Indicaţiei Geografice are rolul de a proteja un produs, care deşi aparţine unei tradiţii locale, va fi perceput că valoros la nivel global, tocmai prin această specificitate şi unicitate.

La eveniment au participat înalţi oficiali ai Comisie Europene şi producători din peste 40 de ţări, atât membre UE cât şi din afară Uniunii.

Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian traditional taste“. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut multiple certificări ale calităţii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, am efectuat un studiu clinic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat”.

Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.

Sonimpex Topoloveni, cu Magiunul de prune Topoloveni si gama Topoloveana de produse fără zahăr adăugat, din fructe, legume și petale de flori este Furnizor al Casei Regale a României.

Mai multe informaţii despre magiunul de prune Topoloveni şi produsele Topoloveana găsiţi pe http://www.magiun-sonimpex.ro şi pe pagina oficială de Facebook “Magiun de prune Topoloveni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro