Sari la conținut

Magiunul de prune Topoloveni, în misiune economică în Suedia

Începem luna mai cu evenimente importante pentru prestigiul şi notorietatea Sonimpex Topoloveni, producător al Magiunului de prune Topoloveni şi dulceţurilor Topoloveana.

Luni 4 mai a început la Stockholm, misiunea economică organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Delegaţia a fost întâmpinată pe aeroport de Excelenţa Sa doamna Răduţa Matache, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Suediei. Excelenţa Sa s-a bucurat să revadă singurul producător din industria alimentară românească reprezentant al țării noastre la premiile institutului internaţional Monde Selection, cu 3 dulceţuri Topoloveana fără zahăr adăugat, procesate după o reţetă proprie, care au primit 3 medalii, de argint şi bronz.

ASR_Principele_Radu

Prima etapă a acestei vizitei oficiale s-a desfăşurat la Uppsala, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice, unde a avut loc un interesant schimb de experienţă cu studenţii şi cadrele universitare suedeze. Tinerii, pasionaţi de agricultura tradiţională, au apreciat prezenţa Sonimpex Topoloveni, singurul producător din România recunoscut de UE prin acordarea certificatului de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Magiunul de prune Topoloveni a fost prezentat ca exemplu de promovare a unui produs tradiţional în spaţiul intră şi extra comunitar. Avantajele IGP- certificarea europeană a calităţii sunt exprimate şi în fonduri cu granturi favorabile producătorilor. În acest sens, Sonimpex Topoloveni a accesat două programe de promovare pe pieţele terţe: “I love Euroopean Fine Foods”- care se desfăşoară pe pieţele din America de Nord şi Orientul Mijlociu, şi „Eureka: Descoperiţi comorile Europei”- care vizează promovarea produsului pe pieţele din Norvegia, Elveţia şi Rusia.

ES_Raduta_Matache

În continuarea programului oficial, am fost încântate de prezenţa unor lanţuri de magazine interesate în achiziţionarea de alimente funcţionale. Apreciem faptul că în Suedia se acordă o importanţă deosebită alimentelor naturale- în sensul corect al termenului, produselor ecologice şi nutriţiei ştiinţifice.

Prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu al României a accentuat importanţa produselor tradiţionale pentru Casele Regale ale Europei. Noi, Sonimpex Topoloveni suntem singurele care întrunim triada ideală a promovării şi percepţiei calităţii unui produs: Furnizor al Casei Regale a României, certificare IGP, premiant al institutului Monde Selection. La acestea se adaugă alte certificari și recunoașteri ale gustului și calității produselor noastre: premierea cu stele de aur la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, cod operator NATO, certificat Kosher, certificat Halal. În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, am efectuat un studiu clinic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat”.

reprezentanti_MADR

Produsele Sonimpex Topoloveni sunt realizate numai din ingrediente proaspete, românești, 100% naturale, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten. Mai multe detalii despre produsele Topoloveni și Topoloveana găsiți pe www.magiun-sonimpex.ro și pe pagina oficială de Facebook “Magiun de prune Topoloveni”

Magiun_Univ_Uppsala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro