Sari la conținut

Licitație de prăjituri în scop caritabil la Fabrica de Magiun Topoloveni, cu ocazia Zilei Porților Deschise

Bucureşti, 6 septembrie 2013

În 12 septembrie a.c. începând cu ora 12.00, compania SONIMPEX TOPOLOVENI va organiza tradiționala Zi a Porților Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni, ocazie cu care va premia platourile de prăjituri cu magiun de Topoloveni aduse de participanți și va organiza o licitație a acestora, în beneficiul Centrului de Primire în Regim de Urgență Cireșarii II București.

În acest an, evenimentul Ziua Porților Deschise marchează intrarea Fabricii în cel de-al 100-lea an de existență și în ”era” BIO, prin lansarea pe piață a primei șarje de Magiun de prune Topoloveni certificat BIO.

La eveniment și-au confirmat prezența reprezentanți ai autorităților locale, ai celor județene și centrale, ai Casei Regale a României, ai asociațiilor profesionale și patronale din industria alimentară, nutriționiști renumiți – dl. prof. dr. Gh. Mencinicopschi, istoricul Ion Boalcă – autorul Monografiei orașului Topoloveni, personalități publice, specialiști gastronomi, vedete care apreciază produsele tradiționale de calitate și copiii care formează echipa de șahiști a Centrului de Primire în Regim de Urgență Cireșarii II București. Toți participanții vor putea semna în cartea de onoare a Fabricii de Magiun Topoloveni, care intră din acest an în ”era” BIO.

Participanții vor putea vizita interiorul fabricii în timp ce se lucrează la prepararea magiunului de prune Topoloveni și vor putea degusta magiunul BIO de Topoloveni și alte bunătăți pregătitie de organizatori. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de cantautorul Ion Popa – pentru că nu putea lipsi de la eveniment Imnul Magiunului de Topoloveni – și de formația de dansuri populare din Topoloveni.

Și pentru că Magiunul de prune Topoloveni este un ingredient foarte utilizat și dorit în produsele de cofetărie, organizatorii îi vor premia cu 6 borcane de magiun pe cei ce aduc la eveniment un platou (0,5-1 kg) cu prăjituri preparate cu magiun de prune Topoloveni. ”Cofetarii știu care este diferența între un pseudo-magiun și Magiunul de prune Topoloveni: în timp ce Magiunul de Topoloveni nu interferează cu aluatul, păstrându-și consistența pentru că este foarte concentrat, pseudo-magiunurile apărute ca ciupercile otrăvitoare după ploaie pe rafturile hypermerketurilor strică aluatul, fiind absorbite de acesta, din cauza lipsei concentrării suficiente sau a existenței altor ingrediente în afară de prunele proaspete”, afirmă Bibiana Stanciulov, directorul si unicul asociat al companiei producătoare SONIMPEX TOPOLOVENI.

Cu prăjiturile premiate va fi organizată o licitație, iar banii rezultați vor fi donați copiilor instituționalizați din Centrul de Primire în Regim de Urgență Cireșarii II București. ”Sperăm ca și de această dată, Magiunul de Topoloveni să-i inspire pe participanți și să creeze rețete inedite, spre deliciul celor care vor licita pentru prăjituri! Trebuie să-i încurajăm pe micii șahiști de la Centrul de Primire în Regim de Urgență Cireșarii II și să le arătăm că întotdeauna creativitatea înseamnă plus valoare. Le vom recompensa și lor creativitatea cu un butoi de magiun de Topoloveni de 250 de kg, care le va asigura pentru mult timp aportul de micro și macronutrienți necesar copiilor ageri la minte și la trup”, spune Bibiana Stanciulov.

Participanții la eveniment se vor bucura și de prețuri promoționale – Magiunul de prune Topoloveni putând fi cumpărat cu 12 lei/borcan (350 gr).

Adresa Fabricii: Topoloveni, str. Maximilian Popovici nr. 56, jud. Argeș (de pe autostrada A1 București-Pitești, ieșirea spre Topoloveni, km 98).

zpd-prieteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro