Sari la conținut

Producţia de magiun de prune Topoloveni se va înjumătăţi în 2012

Producţia de magiun de prune Topoloveni se va înjumătăţi în 2012

Topoloveni, 7 sep /Agerpres/ – SC Sonimpex Serv Com, producătorul magiunului de prune Topoloveni, estimează pentru 2012 înjumătăţirea producţiei din cauza secetei care a afectat semnificativ producţia de prune.

‘Anul acesta va fi un an foarte dificil. Cred că vom face doar 100 de tone de magiun, respectiv de 300.000 de borcane, adică cel mult jumătate din producţia estimată la 200-250 de tone. Seceta năucitoare de anul acesta a distrus prunele, care au căzut din copaci, iar preţurile au crescut semnificativ. Este posibil să înregistrăm anul acesta şi un consum mai mare de prune’, a declarat, vineri, directorul general al Sonimpex şi unic proprietar, Bibiana Stanciulov. 

Aceasta a precizat că are nevoie pentru o producţie de 300.000 de borcane de magiun de circa 400-500 de tone de prune, în condiţiile în care capacitatea totală a fabricii este de 1,2 milioane de borcane.

În ceea ce priveşte preţul magiunului, şefa Sonimpex a subliniat că, în pofida costurilor ridicate ale materiei prime, acesta nu va fi modificat.

‘Vom menţine preţul actual al magiunului, încă 2-3 ani, deşi toate costurile noastre de producţie au crescut în ultimul timp’, a mai spus Stanciulov.

Magiunul de Topoloveni se vindea vineri la poarta fabricii la un preţ de 12 lei, iar în marile lanţuri de magazine ajunge şi la 22 de lei din cauza adaosurilor.

Directorul general al companiei estimează pentru 2012 o cifră de afaceri în creştere faţă de 2011, când a obţinut un million de euro.

‘Estimăm o creştere a cifrei de afaceri, în condiţiile în care la finele primului semestru am înregistrat un plus de 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, adică puţin peste 500.000 de euro’, a adăugat Stanciulov.

Fabrica din Topoloveni mai produce şi dulceţuri din gama Topoloveana, fără zahăr adăugat, gama fiind extinsă deja la 12 produse. Noutăţile acestui an au fost dulceţa de Topinambur, de flori de salcâm, coacăze, nuci verzi, mure, iar în perioada următoare urmează dulceaţa de momordică.

‘Din gama dulceţurilor facem 12 produse, în jur de 240.000 de borcane. Noutatea acestei toamne va fi însă dulceaţa de momordică, dar vom face doar 2.000-3.000 de borcane’, a mai menţionat directorul general al companiei.

Compania Sonimpex Serv Com a organizat vineri la fabrica de Magiun din Topoloveni Ziua Porţilor Deschise, aflată deja la a patra ediţie, unde persoanele interesate de modalităţile de fabricaţie a acestui produs au putut intra şi vizita capacitatea de producţie. 

La eveniment au participat reprezentanţi din Ministerul Agriculturii, ai Ambasadei Japoniei la Bucureşti, ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, politicieni, alături de alte aproximativ 200 de persoane.AGERPRES-(AS, Mariana Nica)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro