Descriere
Este preparată la temperatura menajantă de 70 de grade Celsius (in sistem bain-marie), timp de 12 ore, în suc concentrat de măr. Cantitate netă produs / borcan: 270 gr.
Conținut produs finit: 70% coacăze negre, 30% suc concentrat de măr.
Calități nutritive: Coacăzele negre conțin RETINOL ca principală vitamină alături de vitamina E (TOCOFEROL) și ACIDUL ASCORBIC (vitamina C). Mineralele cele mai importante sunt FOSFORUL, CALCIUL și MAGNEZIUL; au conținut foarte scăzut de grăsimi saturate. Consumul coacăzelor negre reduce nivelul oboselii, al inflamațiilor musculare; mărește acuitatea vizuală; scade acidul uric și colesterolul; este util persoanelor care suferă de artrită, reumatism, gută; facilitează digestia; eliberează organismul de deșeuri și toxine; reglează tulburările premenopauzale; îmbunătățesc circulația sanguină.