Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r121301magi/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Conferinţă de presă – trei dulceţuri ”Topoloveana” premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior -
Sari la conținut

Conferinţă de presă – trei dulceţuri ”Topoloveana” premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior

Conferinţă de presă – trei dulceţuri ”Topoloveana” premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru ”gustul superior”

București, 7 mai 2012

Compania SONIMPEX SERV COM, producător al tradiționalului Magiun de prune ”Topoloveni” și al dulcețurilor ”Topoloveana” fără zahăr adăugat și fără conservanți, furnizor al Casei Regale a României, organizează în data de 6 iunie 2012 o conferință de presă cu ocazia câștigării recente a trei distincții ”Superior Taste Award”, participând a treia oară consecutiv la competiția anuală internațională organizată de Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles (International Taste & Quality Institute, ITQI, www.itqi.com).

Consecventă valorilor care au consacrat-o pe piața alimentelor funcționale, compania SONIMPEX SERV COM continuă să inoveze în spiritul gastronomiei tradiționale românești (dulcețuri din fructe și legume 100% naturale, fără zahăr adăugat, fără aditivi, fără E-uri, fără conservanți), câștingând nu doar simpatia consumatorilor români, ci și respectul specialiștilor gastronomi de talie internațională. Astfel, dacă în anteriorii doi ani compania a trimis în competiția anuală organizată de Institutul de Gust și Calitate de la Bruxelles unul (2010: Magiunul de prune ”Topoloveni”) și respectiv două produse (2011: Magiunul de prune ”Topoloveni” și Dulceața de cireșe negre ”Topoloveana”), în 2012 (la a treia participare), trei dulcețuri ”Topoloveana” au fost degustate de prestigioșii maeștri gastronomi de talie internațională – toate fiind premiate cu distincții ”Superior Taste Award”.

Cele trei sortimente de dulceață ”Topoloveana” și distincțiile lor recente primite în cadrul competiției Superior Taste Award”, supranumită de publicația Trends Magazine (www.trendspublishing.com/) ”Ghidul Michelin al alimentației” (”The Michelin Guide of Food”), sunt:

– Dulceața de afine ecologice ”Topoloveana” – 2 Golden Stars ”Superior Taste Award 2012” (”Remarkable”);

– Dulceața de prune cu migdale dulci ”Topoloveana” – 1 Golden Star ”Superior Taste Award 2012” (”Notable tasting”);

– Dulceața de cătină ”Topoloveana” – 1 Golden Star ”Superior Taste Award 2012” (”Notable tasting”).

 

În mesajul transmis companiei noastre, cu ocazia comunicării rezultatelor evaluărilor, domnul Christian De Bauw, Managing Partner al ITQI, ne-a felicitat călduros și a afirmat: ”Compania și echipa dvs. ar trebui să fie deosebit de mândre că oferă pieței produse atât de apreciate pentru gustul lor superior”.

Este o mare onoare pentru noi, o companie mică, de nișă, cu capital 100% românesc, să arătăm lumii întregi adevăratele valori ale românilor, ambalate în borcane de dulceață: inventivitate – pentru că am inovat tehnologia ca să eliminăm chimicalele și să înlocuim zahărul adăugat cu ingrediente 100% naturale – cum e sucul de măr concentrat, tradiție și cultură gastronomică – pentru că am asigurat continuitatea producției de magiun românesc 100% natural în Fabrica de magiun Topoloveni, care datează din 1914, și bun gust – pentru că știm că în prezent, consumatorii doresc ceva mai mult decât hrană <sigură>, sau la limita reglementărilor. Noi credem cu adevărat că produsele noastre sunt de cea mai înaltă calitate atât din punct de vedere nutrițional, cât și al plăcerii gustului şi suntem încântați că juriul profesionist al ITQI ne confirmă an de an că ne îndreptăm într-o direcție bună”, spune Bibiana Stanciulov, directorul general și acționarul unic al SONIMPEX SERV COM.

Ceremonia de decernare a diplomelor și medaliilor care însoțesc premiile se va desfășura la Buxelles, în data de 31 mai 2012.

La competiția din acest an au participat peste 2.600 de produse, iar între cele 997 de produse premiate de către juriul ITQI, alături de cele trei produse ale SONIMPEX SERV COM se mai află și alte patru produse românești (conform http://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2012.html).

***

ITQI ”Superior Taste Award” (”Gust superior”) – o ștampilă de calitate a gustului

ITQI este liderul independent al organizațiilor internaționale de maeștri bucătari şi sommelieri, dedicat testării şi promovării produselor alimentare şi băuturilor cu gust superior, din întreaga lume. Toate premiile ITQI ”Superior Taste Award” se acordă pe baza degustării în orb (analiză organoleptică fără a vedea ambalajul produsului și fără a cunoaște sorgintea lui) de către un juriu format din 60 de maeștri bucătari şi somelieri de diferite naționalități, care sunt lideri de opinie incontestabili și experți în degustare, listați în Ghidurile Michelin sau Gault Millau. România nu a avut niciun reprezentant printre membrii juriului ITQI. Procedurile de degustare ale ITQI sunt monitorizate de către Ministerul belgian al Afacerilor Economice – Organizarea pieţei.

Produsele nu sunt comparate între ele (nu concurează unul împotriva celorlalte), ci sunt analizate exclusiv pe baza meritelor individuale. Accentul este pus pe intensitatea de plăceri gustative. Criteriile de notare sunt: prima impresie, aspectul, aroma, textura și gustul, acestea fiind comentate de către fiecare membru al juriului.

Pentru fiecare produs, ITQI emite un raport confidenţial cu un grafic de evaluare senzorială, detaliind punctajul obținut pe fiecare dintre cele cinci criterii organoleptice. Extrase din comentariile şi sugestiile făcute de maeștrii bucătari şi experţi pot fi puse la dispoziţia producătorului, la cerere, în vederea îmbunătățirii calităților organoleptice ale produsului.

Conferinţă de presă – trei dulceţuri Topoloveana premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior

Conferinţă de presă – trei dulceţuri Topoloveana premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior Conferinţă de presă – trei dulceţuri Topoloveana premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior Conferinţă de presă – trei dulceţuri Topoloveana premiate internaţional în al treilea an consecutiv pentru gustul superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro