PRAJITURA FINA cu MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI
Ingrediente
500g faina, 3 galbenusuri, 1 praf de copt, 500g zahar, 320g unt, 2-3 linguri smantana, 1 esenta rom, 2 linguri magiun natural de prune Topoloveni, 100g stafide, 1 ceasca lapte, 2-3 linguri cacao, 3 albusuri, 50g ciocolata.
Mod de preparare
1.Se amesteca faina cu praful de copt, galbenusurile, 150g zahar, 160g unt si smantana pana se obtine un aluat elastic. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii, cate 10 minute fiecare.
2.Dupa ce s-au copt foile se lasa sa se raceasca. Se ia o foaie, se sfarama si se toarna peste ea laptele caldut. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga 150g zahar, magiunul, stafidele si cacao. Apoi se pune restul de unt(160g) frecat spuma si se omogenizeaza crema. Se intinde crema intre cele doua foi ramase si se pregateste glazura.
3.Se bat albusurile spuma, se adauga 200g zahar si se bat in continuare pe baie de aburi pana se obtine o spuma lucioasa. Se intinde glazura peste prajitura, se rade ciocolata si se da la rece pana a doua zi.
-40 bucati
-40 minute(preparare)
-40 minute (copt)