Ingrediente
15ml otet, 500g faina, 2 oua, 200g unt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 200g nuci macinate, 200g zahar, 1 borcan magiun de prune, 2 pachete zahar vanilat(80g), 4 linguri apa, 2 lingurite zeama de lamaie.
Mod de preparare
1.Se amesteca faina cu ouale, untul si bicarbonatul stins cu otet. Se framanta aluatul, apoi se imparte in 4 parti. Se amesteca nucile macinate cu zaharul.
2. Se intinde o foaie intr-o tava unsa cu unt, se pune o parte din magiunul de prune, se presara o parte din nuca, se aseaza a doua foaie si se continua se termina cu o foaie deasupra. Se da la cuptor pentru 30 de minute si dup ace s-a copt se lasa sa se raceasca.
3. Se pregateste glazura:
Se amesteca zaharul vanilat cu apa si zeama de lamiae. Se intinde peste prajitura.
Se taie dupa plac: romburi sau patratele.
-8 portii
-25 minute(timp de preparare)
-30 minute(copt)