Experimentul Caveman: Prietenia cu Magiunul de Topoloveni si iaurtul de casa
Acum cateva zile am devenit prieten cu Magiunul de Topoloveni. M-a adaugat pe Facebook. Ma uitam, ma gandeam ce sa fac, si am zis ca, pana la urma, la 1400 de prieteni, ce mai conteaza unul in plus sau in minus? Asa ca am devenit prieteni. Am mai auzit despre comuniune om-natura pe la scoala, si acum mai am cateva confuzii in legatura cu Miorita, dar de comuniune om-magiun inca nu.
de Magor Csibi
Si asta nu e tot. In weekend, magiunul mi-a facut o vizita acasa. Au venit niste prieteni pe la mine si s-a bagat si magiunul intre ei. Iar duminica, cand m-am dus la Targul Taranului Maramuresean, l-am gasit si acolo. Desi e din Topoloveni. Confuzia a continuat.
Daca pana atunci mi-am mancat musli-ul de zi cu zi cu miere de padure, azi-dimineata m-am gandit sa duc noua mea prietenie la un alt nivel. Asa ca pe langa iaurtul meu de casa, de care sunt foarte mandru, am adaugat si magiun. Si in acel moment am inteles de ce Magiunul de Topoloveni e marca inregistrata. Atat despre noul meu prieten.
Deci, dupa cum spuneam, am reusit sa-mi fac iaurt. Asa ca de saptamana asta mi-am luat adio de la toate marcile ce imi fac sanatatea beton si circulatia interna fluenta si m-am hotarat ca de acum incolo o sa mananc numai iaurtul facut de mine. Mai mult, o sa incep sa-mi prepar si propria smantana, poate si propria branza in aceste trei luni. Poate o sa intemeiez si o stana candva.
Dar pana atunci va arat cum mi-am facut iaurtul. Nu ca ar fi greu. Dar poate daca vedeti cat de usor e, nu mai cumparati toate produsele cu reclame mincinoase.
Iata procedura:
- Luam lapte normal, 3% grasime, si il turnam intr-o oala.
- Adaugam lapte batut.
- Asteptam. Am mai citit procedeuri cu caldura, acoperit etc. Eu n-am facut nimic.
- In 2 zile a fost gata iaurtul.
- Iaurtul se pune in borcan.
- Se toarna peste musli. Cu miere sau cu prietenul meu, Magiunul de Topoloveni.
- Pofta Buna!