Sari la conținut

Magiunul de Topoloveni, pe masa Casei Regale

Noile utilaje de la fabrica de magiun de la Topoloveni au fost inaugurate cu mare fast, în prezenţa mai multor oficialităţi locale, printre care şi consilierul Principelui Radu al României, Radu Ghinea. Acesta a citit un cuvânt din partea Alteţelor Sale Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu.

Calităţile nutriţionale, dar şi gustul deosebit al magiunului natural de prune Topoloveni le-a convins pe Alteţele Sale să numească acest unic produs românesc cu denumire naţională protejată furnizor al Casei Regale. Timp de un an, magiunul va fi furnizat periodic către Alteţele lor, acest lucru fiind o garanţie a calităţii.

Dar proprietăţile nutriţionale ale magiunului au fost lăudate şi de profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Acesta a spus că “este o revelaţie să pot vorbi despre un produs care este mai mult decât un aliment. Pruna este unul dintre puţinele alimente cu putere antiaging. Conţine antioxidanţi din pieliţe, mai ales când este procesată în felul în care este la fabrica de la Topoloveni”.

Situaţia economică prin care trece România nu a fost uitată de nici unul dintre vorbitori. Atât prefectul de Argeş, Marcel Proca, cât şi primarul din Topoloveni, Gheorghiţa Botârcă, au apreciat eforturile făcute în această situaţie de criză. Bibiana Stanciulov, cea care s-a luptat pentru reînvierea brandului “magiun de Topoloveni”, explică faptul că a avut pierderi uriaşe, pentru că în 2007, când a aplicat pentru fondurile FEADRD, cursul leu-euro era mult mai mic. Cu toate aceste greutăţi, “nu vom încerca să denaturăm în nici un fel produsul”, a promis Bibiana Stanciulov.

sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro