Sari la conținut

Arges: A fost inagurata fabrica ce produce magiunul natural de prune de Topoloveni

Magiunul natural de prune de Topoloveni, fabricat dupa o reteta traditionala, a devenit un produs recomandat de Casa Regala a Romaniei, dupa cum s-a anuntat joi, cu ocazia inaugurarii festive a fabricii de la Topoloveni.

“Sunt bucuros ca in acest an, marcat de criza economica, exista oameni de afaceri care au inteles ca Uniunea Europeana poate fi un partener de incredere pentru dezvoltarea companiei lor. Cu cateva luni in urma ati decis sa intrati in competitia pentru a deveni furnizor al Casei Regale. Magiunul fabricat la Topoloveni, dupa o reteta de peste 100 de ani, merita sa fie recomandat de familia noastra”, se arata in mesajul transmis de principele Radu directorului general al societatii Sonimpex Serv Com, care produce magiunul de Topoloveni.

Calitatile magiunului produs la Topoloveni au fost apreciate si de oficialitatile prezente la inaugurarea fabricii, printre care s-au numarat parlamentari, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Ministerului Agriculturii, precum si prefectul judetului Arges, Marcel Proca, si primarul orasului Topoloveni, Ghiorghita Botarca.

“In urma cu peste o suta de ani s-a produs pentru prima data magiunul de Topoloveni, un produs devenit deja istoric. Desi acum au aparut in procesul de fabricatie utilaje moderne, rezultatul este acelasi ca si atunci”, a spus primarul Botarca.

La randul sau, prefectul Marcel Proca a sustinut ca la Topoloveni “se imbina noul cu traditia locului”: “Am vazut in procesul de productie utilaje noi, moderne, alaturi de cazanele traditionale care dau de fapt calitatea superioara a produsului ce se fabrica aici. Intr-o perioada de criza economica, astfel de intreprinderi merita tot respectul din partea autoritatilor si tot sprijinul pe care il pot acorda”.

Atestat ca produs inca din anul 1914, magiunul de Toploveni si-a pastrat autenticitatea, fiind si astazi preparat dupa aceeasi reteta ca la inceputul secolului trecut.

Fabrica de prelucrare legume-fructe de la Topoloveni a fost achizitionata de societatea Sonimpex Serv Com in anul 2001. In 2004 s-a obtinut inscrierea magiunului natural de prune ca produs traditional romanesc.

In februarie 2009, “magiunul natural de prune Topoloveni” a devenit primul produs care a obtinut protectia la nivel national. Ulterior, societatea a inceput demersurile pentru a obtine indicatia geografica protejata la nivel european, informeaza Agerpres.

Produsul a fost atestat ca fiind natural si autentic de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor si Institutul de Cercetari Alimentare.

Potrivit producatorului, magiunul de Topoloveni contine “100% prune”, fiind mentionate soiuri precum Grasa romaneasca, Tuleul gras sau Vanata romaneasca. Neavand zaharuri adaugate, produsul poate fi consumat si de persoanele care sufera de diabet.

sursa:capitalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro