STIRI ȘI EVENIMENTE, Uncategorized

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs în întregime natural, obţinut din îmbinarea a cel puţin patru soiuri de prune, recoltate la deplină maturitate. Tehnologia utilizată pentru fabricarea magiunului este cea tradiţională, din anii 1910, fără adaos de zahăr rafinat sau alţi îndulcitori industriali.

Magiunul natural de prune Topoloveni nu conţine decât prune fierte în vase speciale cu pereţi dubli, fără foc direct, în aşa fel încât sunt păstrate aproape integral calităţile sanogene ale prunelor proaspete. Remarcabil este faptul că pieliţa prunelor nu este îndepărtată, ci integrată produsului final, căruia îi sporeşte calitatea nutriţională, fiind cunoscut faptul că aceasta conţine cea mai mare parte a substanţelor biologic active şi a fitonutrienţilor (antioxidanţi, vitamine, fibre alimentare ş.a.). Practic, se îndepărtează doar apa, în condiţii menajante, păstrând aproape intactă compoziţia prunei naturale, proaspete. Datorită acestui procedeu tradiţional, magiunul natural de prune Topoloveni, este un aliment natural – un dulce sănătos – având caracteristicile unui aliment funcţional datorită conţinutului ridicat de fibre alimentare, peste 5,3%. Aceasta are ca efecte reducerea încărcăturii glicemice (GL) a produsului, scăderea nivelului colesterolului sanguin şi în acelaşi timp ajută la combaterea constipaţiei. De asemenea, magiunul natural de prune Topoloveni scade riscul de apariţie a diabetului de tip 2, aterosclerozei, maladiilor cardiovasculare, cerebrovasculare, al unor cancere, în special al celui de colon, a maladiilor neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer).


BOGĂŢIE DIN NATURĂ

Produsul este extrem de bogat în macroelemente, microelemente, macronutrienţi, micronutrienţi-fitonutrienţi, în special antioxidanţi, fiind un aliment energizant atât pentru copii, adolescenţi, adulţi şi bătrâni. Astfel, magiunul natural de prune Topoloveni conţine, raportat la suta de grame: 840 mg potasiu, 45 mg calciu, 27 mg magneziu, 1,8 mg fier, 0,12 µg seleniu, 514µg  betacaroten, zaharuri naturale, fructoză cu index glicemic mic şi glucoză. O singură prună conţine tot atâţia antioxidanţi care combat radicalii liberi nocivi cât un pumn de afine sălbatice.

Datorită acestei compoziţii naturale, atât de complexe, magiunul are efecte benefice asupra sănătaţii oaselor, fiind indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor pre şi postmenopauzale, barbaţilor, bătrânilor, sistemului imunitar slăbit, prin creşterea rezistenţei la infecţiile virale şi bacteriene, sistemului nervos şi muscular, datorită aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanţi. De asemenea, previne stresul prin întărirea mecanismelor naturale de adaptare la stres, magiunul fiind un bun adaptogen natural. Persoanele care se află într-o perioadă ce necesită concentrare sau activitate intensă îl pot folosi ca energizant general al organismului, prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de către creier, muşchi, alte organe vitale. Mai mult, stimulează procesele naturale de detoxifiere, prevenind apariţia oboselii cronice, a diferitelor maladii, inclusiv a celulitei, oferind strălucire şi tinereţe tenului. Previne îmbătrânirea precoce – efect antiageing- datorită fitonutrienţilor din pieliţa prunei şi a seleniului, parte esenţială a enzimelor antioxidante.

Pentru diabetici
Magiunul natural de prune Topoloveni este indicat ca aliment sănătos în cadrul unei diete diversificate şi echilibrate şi a unui stil de viaţă activ. Cu recomandarea medicului, magiunul natural de prune Topoloveni poate fi consumat şi de suferinzii de diabet, datorită încărcăturii sale glicemice scăzute (GL=4,5), 35 grame de produs (o lingură) fiind echivalentul unei felii de pâine (1 BE).

sursa: Jurnalul National, 26 iunie 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *