Sari la conținut

Prima cerere depusa pentru obtinerea protectiei denumirii “MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI”

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit prima cerere depusa pentru obtinerea protectiei denumirii “MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI”.

Directia de Industrie Alimentara din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a analizat documentatia depusa pentru inregistrarea si protejarea denumirii „Magiun natural de prune TOPOLOVENI” – Indicatie Geografica Protejata (IGP) in conformitate cu preverile Regulamentului (CE) nr.510/2006, Regulamentului (CE) nr.1898/06, Hotararii Guvernului nr.828/2007 si Ordinului MADR nr. 906/2007.
Potrivit MADR, Caietul de sacrcini pentru denumirea „ Magiun natural de prune TOPOLOVENI” – Indicatie Geografica Protejata (IGP), poate fi consultat pe site-ul www.madr.ro, la rubrica Produse Alimentare sau in atasamentul de mai jos.
Orice persoana fizica sau juridica legitim interesata, stabilita in tara, poate declara opozitia fata de aceasta cerere de inregistrare, conform modelului din Anexa nr.2 a la Ordinul MADR nr. 906/2007, in termen de 60 de zile de la data publicarii caietului de sarcini pe site-ul www.madr.ro., care trebuie transmisa in format de hartie la Directia de Industrie Alimentara ai electronic pe adresa de e-mail: dopigp@madr.ro.
Urmatoarea etapa dupa finalizarea perioadei de opozitie la nivel national, consta in transmiterea cererii la Comisia Europena in vederea inregistrarii si dobandirii protectiei la nivelul Uniunii Europenei.
Caietul de sarcini reprezinta documentul care cuprinde date privind numele si descrierea produsului, aria geografica si dovada ca produsul este originar din aceasta, metoda de obtinere a produsului si legatura între calitatea sau caracteristicile acestuia cu mediul geografic sau originea geografica, autoritatile ori organismele care verifica, elemente suplimentare de etichetare si se elaboreaza în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului (CE) nr. 510/2006.


sursa: www.agroazi.ro, 12 decembrie 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro