Sari la conținut

Magiunul de prune Topoloveni sărbătorește 100 de ani de rețetă

afis_100_de_ani

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de prune Topoloveni  deschide larg porţile Fabricii de magiun în cadrul unui eveniment care va celebra cei 100 de ani ai reţetei de magiun de prune. Pe 11 septembrie, începând cu ora 12:00 consumatorii sunt invitaţi să păşească alături de Sonimpex Topoloveni acest prag istoric pentru gastronomia românească. La eveniment vor participa consumatori, dar şi oficilitati locale, miniştri, ambasadori, nutriţionişti şi reprezentanți ai vieţii publice locale şi centrale.

Organizăm în fiecare an Ziua Porţilor Deschise pentru a arată că păstrăm tradiţionalitatea şi unicitatea reţetei din 1914, deşi producem după standarde moderne. Vrem să demonstrăm, încă o dată, că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod transparent şi onest faţă de consumatori, cu un mare respect pentru sănătate, folosind doar ingrediente proaspete româneşti. Va aşteptăm cu drag, să sărbătorim împreună «100 de ani de tradiţie, 100 de ani de nutriţie!»”, susţine dna Bibian Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

În cadrul evenimentului vor avea loc degustări ale magiunului de prune Topoloveni, spectacole de muzică şi folclor susținute de copii, concurs de şah dar şi o expoziţie de prăjituri cu vânzare,  toate pregătite de consumatori, urmând că banii strânşi din vânzarea acestora să fie donaţi unor copii aflaţi în dificultate.

Acest al o sutălea an de existenţa a reţetei de magiun de prune a fost marcat de Sonimpex Topoloveni printr-o serie de evenimente lunare:  degustări peste hotare, prezentarea Magiunul de prune la diferite show-uri culinare din străinătate, sprijinirea unor evenimente organizate în ţară, premierea unor copii talentaţi sau a celor care provin din familii nevoiaşe, precum şi organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 RON.

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obţinut certificatul de “Indicaţie Geografică protejată ” acordat de UE , accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte 3 ani fiecare. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian tradiţional taste“, Poate fi introdus în dietă de la vârstă de 6 luni – când începe diversificarea alimentaţiei; este permis şi persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.

afis_ZPD_2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro