Sari la conținut

Dulceata de catina

Dulceața de cătină ”Topoloveana” fără zahăr adăugat și fără conservanți

Dulceata de Catina

Descriere

Este o dulceață în care fructele de cătină sunt păstrate integral, sâmburii de cătină trebuie striviți în dinți, pentru că aceștia conțin 18-20% ulei. Cantitate netă produs / borcan: 260 gr.

Conținut produs finit: 68% cătină, 32% suc concentrat de măr.

Calități nutritive: Fructele de cătină au un conținut atât de bogat în vitamine, încât pot fi considerate adevărate polivitamine. Conform cercetărilor Asociației Internaționale a Cătinei (www.isahome.net), acestea conțin:
– Vitamina C între 400 – 1500 mg la 100 g fructe, conținut superior celui din căpșuni, kiwi, portocale, roșii și morcovi. Vitamina C crește capacitatea de apărare a organismului față de infecții prin stimularea sistemului imunitar, favorizeaza depunerea calciului în oase și absorbția fierului din tubul digestiv, stimulând formarea de hemoglobină.
– Vitamina E: 200 mg la 100 g fructe, concentrație superioară celei din germenii de grâu, din porumb și soia. Vitamina E are un rol important în procesele de regenerare celulară și acțiune antioxidantă.
– Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de cătina conține de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn acțiunile degenerative ale pielii și mucoaselor, contribuie la menținerea acuității vizuale, stimulează formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcată activitate antioxidantă și deoarece aceasta interferă cu a vitaminei E se presupune că împreună ar avea efect antitumoral.
– Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.
– Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
– Acizi grași esențiali nesaturați (omega 3, omega 6, omega 9) – sunt substanțe pe care organismul nu le poate sintetiza și trebuie aduse prin alimentatie. Acizii grași omega 3 și omega 6 au rol în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (în special mamar și prostatic), în menținerea optimă a imunității și au efect antidepresiv.
– Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.
– Aminoacizi esențiali – din fructele de cătină au fost izolați 18 aminoacizi.

Actiuni terapeutice: antiscorbutică, antiinflamatorie, antimicrobiană, antialgică, de regenerare a țesuturilor, anticoagulantă, antioxidantă si implicit antitumorală, cicatrizantă și antiulceroasă, antidepresivă, protector și regenerant hepatic, protector împotriva radiațiilor, tonic general prin conținutul bogat în minerale și vitamine.

 

Magazine proprii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Share

© Sonimpex Topoloveni 2023

Relații clienți

Tel. +40 722 588 959

E-mail: comenzi@magiun-sonimpex.ro