Contact: 021.340.26.66

Deschiderea fabricii de magiun natural de Topoloveni

La inaugurarea fabricii de magiun de la Topoloveni care a avut loc, joi 20 august 2009, au participat autoritati din judetul Arges—Marcel Proca (prefectul de Arges), Gheorghita Botirca (primarul orasului Topoloveni), Florin Tecau (vicepresedintele consiliului judetean), Filip Georgescu (presedintele PSD Arges), Serban Valeca (senator PSD de Arges), Constantin Tamaga (senator PSD de Arges), Roxana Gradinariu (consilier pentru afaceri europene in cadrul MAPDR), Gabriel Malos (consilier MAPDR), Ion Arsenescu (presedintele Directiei Agricole Arges), Gheorghe Mencinicopschi (directorul Institutului de Cercetari Alimentare), Radu Ghina (consilierul Principelui Radu al Romaniei), Ligia Moldovan (consilier Ministrul Sanatatii). De asemenea, au mai fost prezenti Dumitru Burtea (presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania), Daniela Dobre (directorul regional corporate BCR), Daniela Lupu (director executive corporate BCR), Lucia Romanescu (direcorul Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice).

Au mai fost invitati Prim Ministrul, Ministrul Turismului, Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Presedintele Senatului, Vicepresedintele Senatului, Presedintele Fondului National de Garantare a Inteprinderilor Mici si Mijlocii, reprezentantii diplomatici in Romania, reprezentanti ai Institutului LAREX.

• Radu Ghina (consilierul Principelui Radu al Romaniei) a dat citire cuvantului Altetei Sale, Radu al Romaniei: “Sunt bucuros sa aflu ca, in acest an marcat de criza economica, exista oameni de afaceri care au inteles ca Uniunea Europeana poate fi un partener de incredere pentru dezvoltarea companiei lor. Cu cateva luni in urma ati decis sa intrati in competitia pentru oferirea titlului de “Furnizor al Casei Regale”. Magiunul fabricat la Topoloveni, dupa o reteta de mai bine de 100 de ani, merita sa fie recomandat de familia noastra.”
• Gheorghe Mencinicopschi (directorul Institutului de Cercetari Alimentare): “Este o revelatie sa pot vorbi despre un produs care este mai mult decat un aliment. Stiinta ne-a dovedit de mult ca suntem ceea ce mancam. Aceasta productie provine din cele mai bune prune. In urma cercetarilor facute pentru pruna s-a dovedit ca pruna are capacitati antioxidante mai mari decat fructele de assay.Am fost placut surprins sa redescopar calitatile acestui fruct. Pruna, mai ales cea care este procesata ca in fabrica de la Topoloveni, pastreaza toti nutrientii, pentru ca pielita nu este aruncata. Acestia lupta cu toti killer-ii nostri cotidieni, radicalii liberi, care ne imbatranesc. Prunele sunt printre putinele fructe cu putere antiaging. Magiunul natural de Topoloveni este o minune oferita de natura si de Dumnezeu noua celor care stim sa ne bucuram de ea.”
• Marcel Proca (prefectul de Arges): “In astfel de perioade de criza, astfel de inteprinderi sunt de laudat pentru demersurile lor.”
• Gheorghita Botirca (primarul orasului Topoloveni): “Magiunul de Topoloveni este un produs istoric, datand din 1902, cand generalii Nicolae Gh. Popovici si Maximiliam Popovici livrau magiun armatelor. Brandul magiunului de Topoloveni este o mandrie pentru zona noastra.”
• Bibiana Stanciulov (director): “Tot ce vedeti sunt realizarile unui colectiv mic si unit si fara doamna inginer Cecilia Gageanu nu as fi reusit sa ajung astazi aici. Ea respecta cu strictete reteta si va promit ca nu voi denatura cu nimic produsul. Toate autoritatile trebuie sa ne ajute sa facem o distinctie clara pentru a vedea care produs este de calitate si care nu.Mai mult avem nevoie de ajutor pentru promovarea produselor traditionale romanesti. Prin dezvoltarea fabricii de magiun natural de prune de la Topoloveni s-a evidentiat valoarea nutritionala deosebita a prunei autohtone, astfel incat o singura pruna are valoarea energetica a unui pumn de afine, conform ultimelor cercetari.”

In aprilie 2008, a fost depus dosarul pentru fonduri FEADR pentru achizitionarea de utilaje in scopul modernizarii si cresterii capacitatii de productie. Au fost obtinute, in 2009, fonduri in valoare de 490.000 Euro, din care jumatate nerambursabile, iar cealalta jumatate a fost acoperita de noi prin credit bancar.

Prin testele realizate la Institutul de Cercetari Alimentare si la Institutul LAREX s-a demonstrat ca magiunul natural de prune de Topoloveni nu are zahar adaugat si nici un alt aditiv alimentar. Din analize a rezultat ca reduce riscul constipatiei, determina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare, previne obezitatea, este benefic asupra sanatatii oaselor, are efect in scaderea aparitiei cancerelor si efect stimulant asupra sistemului imunitar, previne aparitia imbatranirii precoce si a celulitei, stimuleaza sistemul nervos si diminueaza stressul. De asemenea, poate fi consumat de persoanele suferinde de diabet, avand index glicemic scazut, 39. Poate fi consumat de la varsta de 6 luni, in momentul in care se incepe diversificarea alimentatiei.

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*